Slow Food & New Romanian Cuisine


Cursurile de gătit cu Terra Carpatica înseamnă New Romanian Cuisine – o combinaţie între vechile tradiţii de mult uitate, produse de calitate din grădina Carpaţilor şi prepararea meniurilor cu incursiune în arta culinară internaţională – o experienţă ce depăşeşte aşteptările despre bucătăria românească. Susţinem conceptul Slow Food: produse proaspete şi sezonale, producţie ce se îndreaptă spre eco şi o şansă pentru micii producători să îşi prezinte recoltele la preţuri corecte. Produsele pe care le utilizăm în cadrul cursurilor de gătit provin din livezi sau păduri şi mici ferme eco.

Cum funcţionează

Cursurile de gătit implică fiecare participant. Vă puteţi alege tema culinară favorită iar bucătarii noştri vă vor povesti istoria din spatele ingredientelor şi meniului. Dar nu este numai o simpla lecţie de gătit: preparatele româneşti înseamnă inspiraţie, creativitate şi distracţie pentru toţi participanţii.
Cursurile de gătit New Romanian Cuisine se potrivesc perfect unui grup de prieteni, corporatişti şi  teambuildinguri sau grupuri de turişti ce doresc să descopere “the different side of Romania”. Cursurile şi workshopurile pot fi combinate cu degustarea de vin, blind wine tasting, wine-pairing, culesul fructelor, culesul viei, vânătoarea de trufe sau alte aventuri culinare.
Alegeţi una dintre locaţiile speciale de mai jos. Grupul ideal numără între 8 şi 15 persoane dar şi grupurile mai mici sau cursurile VIP sunt de luat în considerare.  Grupurile mai mari se vor confrunta cu competiţii culinare (de ex.) fiind împărţite în team-uri.

Locaţiile noastre:

  • Cursuri de gătit la conacul Grigorescu – Valea Buzăului
  • Cursuri de gătit în Bucureşti

Workshopuri pentru preparate artizanale

Puteţi învăţa mai multe despre cum să vă preparaţi produsele în cadrul workshopurilor despre preparatele artizanale:

  • Gemuri & Conserve
  • Workshopuri de preparare a pâinii
  • Workshopuri de preparare a brânzeturilor
  • Tehnici de afumare 
Request for offer/ Reservation Cooking Class