Conacul Grigorescu – Conacul în stil neo-brâncovenesc a fost construit în 1930 de latifundiarul C.C. Grigorescu. Zeci de ani, conacul, curțile și pământurile deținute au fost folosite pentru a produce vin și cognac local. În timpul celui de-al doilea război mondial, Conacul Grigorescu a servit drept spital pentru soldații răniți și adăpost pentru locuitorii satului. Conacul a fost abandonat mai mult de 20 de ani până în 2011 când, îndrăgostindu-ne de el, l-am cumpărat. La vremea aceea, conacul era nelocuibil și parțial distrus. A urmat renovarea pas cu pas, încadrată de un priceput arhitect, artizani locali și materiale de construcție din regiune pentru a recupera structura originală și frumusețea conacului.
Conacul Grigorescu – astăzi

Astăzi, conacul complet renovat a devenit leagănul familiei noastre și sediul Terra Carpatica. Conacul este localizat la intrarea văii râului Buzău, în apropierea regiunii viticole Dealu Mare și Vulcanii Noroioși. Înconjurat de flora şi fauna abundentă a pădurilor şi Subcarpaților, oferă condițiile optime pentru dezvoltarea conceptelor noilor produse culinare din Grădina Carpaţilor, pregătite artizanal. Vă rugăm să rețineți că conacul nu este muzeu și nu poate fi vizitat.
Proprietatea oferă următoarele facilități pentru evenimentele private și meniurile artizanale:

Foișorul din curtea conacului Grigorescu


Perfect pentru: Mici evenimente private, degustare de vinuri și cursuri de gătit
Capacitate: Max. 20 persoane
Doar pe bază de rezervare în avans Only upon prior reservation

Casa Noelia


Dependința conacului Grigorescu a fost utilizată de-a lungul timpului ca garaj și sală de evenimente locale (ex. nunți locale) între anii 1960 – 1970. În May 2017, a început renovarea sa completă și construcția nouă pentru a transforma această dependință într-o casă tradițională valahă. Proiectul de renovare atrage atenția către detalii cum ar fi florăriile de lemn în care sunt implicați artizanii lemnari locali, ce vor da un aer tradițional românesc verandelor. Casa Noelia găzduieste un birou, un magazin de delicatese și o sală pentru evenimente private (sală pentru cine private/meeting room ) și 2 apartamente. Mansarda poate fi folosită ca loc de joacă pentru copii sau ca sală pentru ateliere. Un proiector și un ecran mare sunt disp0nibile pentru team-buildinguri sau prezentări.
Perfect pentru: Evenimente private, întâlniri de management, team building-uri, workshop-uri și cursuri de gătit.
Capacitate: Max. 45 persoane
Doar pe bază de rezervare prealabilă

Casa Bunicii


Casa Bunicii a most o magazie transformată într-o mică casă țărănească ce poate fi închiriată.

Bucătăria de vară


Bucătăria de vară oferă o priveliște uimitoare către valea Buzăului și Munții Carpați și oferă facilități precum spațiu de gătit acoperit, cuptor pe lemne, grătar pe lemne, grătar și pirostrii – un spațiu perfect pentru team cooking și ateliere artizanale de gătit.
Capacitate: Max. 25 persons
Doar pe bază de rezervare prealabilă

Orangeria și terasa conacului


Orangeria și terasa sunt o extensie a conacului Grigorescu finalizate în august 2019. Spațiul poate fi folosit atât în interior cât și în exterior pentru dineuri private și spațiu de servire a  micului dejun pentru oaspeții cazați.

Piscina

Piscina în aer liber este momentan în construcție și va fi disponibilă începând cu luna mai 2020 pentru oaspeții noștri care se cazează.

Grădina conacului


Valea Buzăului este binecuvântată de o climă extraordinară. 2000 de ore de soare, dealuri ce sunt paravan contra vânturilor puternice, toate acestea oferă condiții optime pentru plantația de pomi fructiferi și grădina de legume. Grădina și livada conacului Grigorescu oferă majoritatea produselor utilizate pentru evenimentele private și cursurile de gătit: ierburi aromate, mirodenii, roșii, vinete, prune și multe, multe altele. Totul este crescut organic, fără fertilizatori artificiali.
Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații