Hribii

Hribul este o ciupercă foarte populară. Are multe denumiri: Cep în Franța, Porcini în Italia, Steinpilz în Germania. Numele generic Boletus provine din grecescul Bolos, însemnând “bucată de lut”, în timp ce edulis înseamnă “comestibil”.
Hribii se găsesc în zonele împădurite de obicei cu stejar, mesteacăn, fag și pin. Este o ciupercă foarte distinctă, cu tulpina îndesata și groasă și pălăria mai mică decât tulpina. Pot crește în grupuri mai mici, dar sunt adesea solitare, crescând aproape de/sub copacii cu frunze late și conifere.
Sezonul de cules poate începe în iunie sau iulie, dar de multe ori apar din august până în septembrie.
Hribii au o textură netedă, cărnoasă și aromă iute, lemnoasă, de pământ reavăn. Hribii au un conținut ridicat de proteine, ceea ce îi face să devină un substitut al cărnii în mâncărurile vegetariene.
Uscat, hribul are mai multe proteine decât toate celelalte legume consumate frecvent, în afară de soia.
Hribii au un gust distinct, puternic și unic. Textura lor este perfectă pentru prăjire, sautat și brezat. Pot fi adăugați  la paste proaspete, orez și tocane. Se împerechează de minune cu fructe uscate, ierburi proaspete, brânzeturi proaspete din lapte de oaie și vacă și carne conservată. Porcini se pot congela, dar, în stare proaspătă, ar trebui să fie utilizați într-o săptămână.
Încercați să cumpărați ciuperci uscate întregi, cu un miros puternic. A se evita pungile cu mult praf sau bucăți sfărâmate, deoarece aroma probabil nu mai este la fel de puternică.